WR Wines Utrechts Vaccin

De Gelderlander
De Gelderlander

Wie zijn wij

Wytse en Richard zijn vrienden en buurmannen, geen sommeliers, geen wijnspecialisten, maar gewoon liefhebbers die het leuk vinden om lekkere wijn te ontwikkelen. Want op de smaak (onze smaak) zijn we zeker kritisch.

Al enige tijd zijn Wytse en Richard bezig met het laten maken van onze eigen wijn. Gezien de huidige actualiteit hebben we een Pinot Noir 2018 uit de Ahr, uitgebracht onder het label “Utrechts Vaccin”. De Pinot Noir /  spätburgunder was een groot succes en we hebben nu een nieuwe wijn: een Riesling 2020 uit de Ahr. Wederom onder het label “Utrechts Vaccin” en uitermate geschikt voor in het voorjaar en de zomer.

Kwaliteitswijn uit de Ahr

De Ahr is een Duitse wijnstreek genoemd naar de gelijknamige rivier Ahr. Met ongeveer 545 Hectare aan wijngaarden goed voor een gemiddelde jaarproductie van zo’n 30.000 hectoliter wijn. Daarmee is de Ahr een van de kleinste wijnstreken van het land en werkt samen met WR wines.

Wij als wijn liefhebbers, en als liefhebbers van het gebied, hebben de afgelopen jaren wijnen ontwikkeld samen met de wijnboeren uit de Ahr. Met trots presenteren wij onze wijn en we hopen dat u er net zo van zult genieten.

Smaak van Utrechts Vaccin

De Pinot Noir van het Utrechts Vaccin doet denken aan bramen en zwarte bessen. De smaak is zacht, mild en vol. De klassieke metgezel voor ongecompliceerde gerechten zoals stoofschotels en snackschotels. Kortom volop genieten. De wijn komt het best tot zijn recht wanneer deze eerst wordt gedecanteerd. Decanteren is het overschenken van de wijn in glazen karaf. Dit wordt gedaan om het bezinksel (droesem) van de wijn te scheiden en/of lucht bij de wijn te laten komen. Voor het Utrechts Vaccin komt het de smaak ten goede om lucht bij de wijn te laten komen. Heb je geen glazen karaf? Schenk de wijn in het wijnglas en laat het een paar minuten ”luchten”.

Overigens is de Ahr een prachtig gebied om te recreëren zoals: wandelen en fietsen.

Proost namens,

Wytse & Richard

Utrechts Vaccin WR wines

Utrechts Vaccin in vat